top of page
Søk
  • Silje Roksund

Vår chiapudding

En av våre absolutte bestelgere er chiapuddingen vår. Vi får ukentlig spørsmål om hva som er hemmeligheten, hvordan lager vi den og ingrediensene. Vi gir dere nå oppskriften på selve chiapuddingen vi har i bunn, da mange sliter med å få til en jevn blanding.


Chiafrø er jo selve superfrøet, da det inneholder mange næringsstoffer som er godt for kroppen. Her får vi i oss, for å nevne noe, omega-3, høy andel proteiner, antioksidanter og fiber. Det lille frøet kleber godt i kontakt med vann, og kan brukes som bindemiddel i baking, knekkebrød m.m. Trikset når du lager chiapudding er å røre godt i starten for å blande frøende godt rundt, hvis ikke vil de legge seg som en klump i bunn. Når vi lager chiapudding bruker vi alltid usøtet mandelmelk fra Alpro, men du står fritt til å bruke hvilken melk du foretrekker. NB! Ved å bruke plantebasert melk vil du øke holdbarheten på chiapuddingen. Lag en stor boks og ha stående i kjøleskapet, da har du tilgang på kjapp og sunn næring!


Oppskrift

  • 250 gr chiafrø

  • 1,5 L plantemelk

  • 1 ss flytende søtning i form av lønnesirup eller agavesirup


Ha chiafrø i bollen, tilsett plantemelk litt etter litt og rør godt. Ha tilslutt i søtning, rør godt. La det står å svelle i 5 minutter før du rør godt igjen. Sett i lufttett boks i kjøleskapet. Chiapuddingen kan oppbevares kaldt i 7-10 dager. Topp den med yoghurt, granola, frukt og bær.

635 visninger1 kommentar

1 Comment


Sabrina Johannessen
Sabrina Johannessen
Jan 16, 2023

Hei, hvor mange porsjoner er denne?😊

Like
bottom of page